Vloer ontvetten: hoe kan ik dit het beste doen?

vloer ontvetten

Wouter Touw |

Vetvlekken op de vloer zijn een veelvoorkomend probleem in elke woning. Of het nu gaat om een ongelukje in de keuken, een knoeipartij met de frituurpan of een vette schoenzool, vet kan zich snel ophopen op je vloer en een lelijke en hardnekkige aanslag vormen.

Om deze vlekken uit je vloer te krijgen is het belangrijk om te weten hoe je zorgvuldig te werk moet gaan. Het ontvetten van je vloer dient namelijk op de juiste wijze gedaan te worden om verdere schade te voorkomen.

Verse vetvlekken direct opnemen met een vochtige doek

Heb je zojuist gemorst op de vloer, dan is het zaak om de vlek zo snel mogelijk op te nemen met een vochtige doek. Hoe langer je wacht, hoe meer het vet in de vloer trekt en hoe moeilijker het wordt om het te verwijderen. Het reinigen van de vloer moet op een bepaalde manier gebeuren.

Dep de vlek voorzichtig met een doek die je hebt bevochtigd met lauw water en eventueel een kleine hoeveelheid afwasmiddel om het vet op te nemen. Afwasmiddel is een effectief middel om vet op te lossen, omdat het de oppervlaktespanning van het water verlaagt en zo het vet kan losweken.

Let op: gebruik nooit te veel afwasmiddel, aangezien dit doffe plekken kan achterlaten op de vloer of de beschermlaag van de vloer kan aantasten.

Wat kan ik doen tegen hardnekkige vetvlekken op de vloer?

Als je te maken hebt met hardnekkige vetvlekken op de vloer, heb je een krachtiger middel nodig om je vloer te ontvetten. Afhankelijk van het type vloer dat je hebt, kun je verschillende producten gebruiken om het vet te verwijderen.

Denk bijvoorbeeld aan een speciale hout- of laminaatreiniger voor laminaat en houten vloeren. Deze reinigingsmiddelen kun je verdunnen met schoon water en vervolgens aanbrengen op de vlek. Laat het product kort inwerken en veeg daarna af met een schone doek.

Voor sommige harde vloeren kun je ook een vloerontvetter gebruiken. Let wel op dat je de juiste ontvetter gebruikt die geschikt is voor jouw type vloer. Zo voorkom je dat het middel schade aanricht aan je vloer.

Zo kun je snel en effectief jouw vloer ontvetten

Om snel en effectief je vloer te ontvetten is het goed om te weten wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je die vervelende vetvlekken van jouw vloer kunt verwijderen:

Wat heb je nodig?

Om je vloer te ontvetten, heb je de volgende spullen nodig:

  1. Een emmer met lauw water
  2. Een vochtige doek of een mop
  3. Schoonmaakmiddel of ontvetter (geschikt voor jouw type vloer)
  4. Een zachte doek, microvezel doek of zachte borstel

Hoe ga je te werk?

Om je vloer te ontvetten, volg je deze stappen:

  1. Neem verse vetvlekken direct op met een vochtige doek. Dep de vlek voorzichtig en herhaal totdat de vlek verdwenen is of zo veel mogelijk is verminderd.
  2. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, gebruik dan een reiniger of vloerontvetter die geschikt is voor jouw type vloer. Meng het schoonmaakmiddel met water volgens de instructies op de verpakking, breng het aan op de vlek en laat het even intrekken. Wrijf de vlek goed in met een zachte doek, microvezel doek of een zachte borstel. Veeg daarna de vloer droog met een schone doek of een mop.
  3. Herhaal indien nodig totdat de vlek helemaal weg is.
  4. Droog de vloer goed na met een schone, droge doek.

Tijd voor een nieuwe vloer?

Je hebt nu geleerd hoe je je vloer kunt ontvetten en weer kunt laten glanzen. Maar misschien ben je toe aan een nieuwe vloer, die beter past bij je smaak en je interieur. Of misschien wil je een vloer die makkelijker schoon te maken en te onderhouden is.

Wat je wensen ook zijn, bij Laminaat.nl vind je de perfecte vloer voor jou. Laminaat.nl is dé online specialist in vloeren, met een ruim assortiment aan verschillende soorten vloer in diverse kleuren, stijlen en kwaliteiten.

Je kunt eenvoudig je favoriete vloer bestellen via de webshop en wij bezorgen hem zo snel mogelijk bij je thuis. Bovendien profiteer je van onze laagste prijsgarantie, onze uitstekende service en onze deskundige adviezen. Bestel dus vandaag nog je nieuwe vloer bij Laminaat.nl en geniet binnenkort al van een prachtige, duurzame vloer!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen