Laminaat onderhouden, zo doe je dat!

Laminaat is zeer makkelijk te onderhouden. Wil je jouw laminaatvloer zo lang mogelijk mooi houden? Dan is regelmatig onderhoud essentieel. In deze blog geven we je een aantal handige tips voor het onderhouden van jouw laminaatvloer.

Hoe onderhoud je laminaat?

Laminaat hou je het langste mooi door dagelijks even stof en vuil te verwijderen. Doe dit met de stofzuiger of een zachte bezem. Een laminaatvloer reinigen is eenvoudig, het neemt niet veel tijd in beslag. Reinig de vloer wekelijks met water en een zacht onderhoudsproduct.

Tip 1: Pas op met zand

Regelmatig stofzuigen is belangrijk om je laminaat mooi te houden. Hierdoor raden wij ook aan dat je een inloopmat koopt, zodat zanddeeltjes buiten de deur blijven. Klop je deurmat ook regelmatig uit. Ondanks de beschermlaag op laminaat kan zand namelijk toch kleine krasjes op je vloer veroorzaken.

Tip 2: Gebruik viltdopjes

Soms vind je wel eens viltdopjes in de doos van een meubelstuk dat je net in elkaar hebt gestoken. Heb je dan de neiging om die weg te smijten? Doe dit niet! Deze vloerbeschermers plak je best onder het meubel, zo voorkom je krassen of schade aan je vloer wanneer je met je meubel gaat schuiven.

Tip 3: Wees voorzichtig met water

Het is belangrijk dat je na het morsen van een drankje of andere zaken je laminaat onmiddellijk droog maakt. Zo voorkom je dat het water in de vloer sijpelt en de panelen kromtrekken. Let er ook op dat je tijdens het schoonmaken van je laminaat nooit te veel water gebruikt. Gebruik je te veel water dan kan je laminaat opzwellen en zal het je veel kosten om dit op te lossen. Heb je meer tips nodig over het schoonmaken van een laminaatvloer? Lees dan zeker de blog ‘laminaat reinigen, hoe doe je dat?’.

Enkele andere onderhoudstips voor een laminaatvloer

  • Heb je huisdieren in huis, plaats dan hun drinkbak niet direct op de laminaatvloer. Plaats de drinkbak van je huisdieren op een waterbestendige placemat.
  • Met veel planten in huis is de kans op vochtig laminaat groter. Plaats daarom ook altijd een onderzetter onder je bloem- of plantpotten.

Hoe verwijder ik vlekken op mijn laminaat?

Merk je een vlek op je laminaatvloer, geen probleem. Probeer eerst het grootste deel van de vlek met een droge doek weg te poetsen. Ga daarna over de laminaatvloer met een licht vochtige doek en laminaatreiniger. Zie je toch nog enkele resten van de vlek? Gebruik dan een beetje aceton op een doek en verwijder daarmee de resten. Let op dat je aceton niet direct aanbrengt op het laminaat, maar eerst op een doek.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

info@laminaat.nl