Welke vloer voor de bovenverdieping?

Welke vloer voor de bovenverdieping?

Jelle Engels |

Een cruciale keuze bij het inrichten van je bovenverdieping is de vloerkeuze. De juiste vloer voor de bovenverdieping kan de sfeer, het comfort en de functionaliteit van de ruimtes aanzienlijk beïnvloeden.

Bij Laminaat.nl begrijpen we het belang van een goede bovenverdieping vloer. Laten we daarom eens kijken naar de verschillende aspecten die een rol spelen bij het kiezen van de perfecte vloer voor de bovenverdieping.

Aan welke eisen moet een bovenverdieping vloer voldoen?

Een bovenverdieping vloer moet aan diverse eisen voldoen, afhankelijk van de specifieke ruimte op de bovenverdieping waar de vloer geplaatst wordt. Enkele algemene eisen voor bovenverdieping vloeren zijn:

  • Duurzaamheid
  • Geluidsabsorptie
  • Onderhoudsgemak
  • Loopcomfort
  • Vochtbestendigheid

Welke vloer is geschikt voor de bovenverdieping in huis?

Voor elke ruimte op de bovenverdieping gelden verschillende vereisten voor de vloer. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de functie van de ruimte waarin de vloer geplaatst wordt. Zo zal er voor de slaapkamer meestal een andere vloer gekozen worden dan voor in de badkamer of de overloop.

Vloer voor de slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar je tot rust wilt komen en je comfortabel wilt voelen. Een vloer voor de slaapkamer moet daarom warm, zacht en stil zijn.

Enkele goede opties voor de slaapkamer zijn bijvoorbeeld laminaat en PVC vloeren. Zo zijn laminaat en PVC vloeren verkrijgbaar in veel verschillende dessins, waardoor je een passende, warme sfeer kunt creëren.

Bovendien zijn deze vloersoorten gemakkelijk in onderhoud en bieden ze goede geluiddempende eigenschappen om contactgeluiden op de bovenverdieping te verminderen.

Vloer voor de badkamer

Voor vochtige ruimtes zoals de badkamer zijn waterbestendige vloeren essentieel. SPC vloeren bieden een uitstekende waterbestendigheid en duurzaamheid, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor deze ruimte.

Een SPC vloer bestaat uit een kern van kalksteen en PVC, die meestal is afgewerkt met een vinyloppervlak, waardoor de vloer volledig waterdicht is en goede slijt- en krasvaste eigenschappen heeft. Ideaal dus als vloer voor de badkamer.

Vloer voor op de overloop

De overloop is een plek die de verschillende ruimtes op de bovenverdieping met elkaar verbindt. Daarom moet de vloer voor op de overloop sfeervol, praktisch en sterk zijn. Een veelzijdige vloer zoals laminaat kan een goede optie zijn vanwege zijn duurzaamheid en brede assortiment aan stijlen.

Laminaatvloeren zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk vanwege de ruime keuze uit verschillende dessins. Daarbij komt kijken dat het een relatief goedkoop alternatief is voor onder andere PVC vloeren en houten vloeren.

10 dB eis voor bovenverdieping vloeren in een bovenwoning

Als je in een bovenwoning woont, moet je rekening houden met de 10 dB eis voor bovenverdieping vloeren. Dit betekent dat de vloer die je kiest, minimaal 10 decibel aan contactgeluid moet reduceren, zodat je onderburen geen geluidsoverlast ervaren.

Contactgeluid is het geluid dat ontstaat door het lopen, schuiven of stoten van objecten op de vloer.

Om aan de 10 dB eis te voldoen, moet je een 10 dB gecertificeerde ondervloer gebruiken en/of kiezen voor een geluiddempende vloer die het geluid absorbeert.

In veel gevallen wordt er gekozen voor het aanleggen van een zwevende vloer, mede doordat dit vaak de enige soort vloer is die is toegestaan in bovenwoningen waar deze eis geldt.

Combineer dit met een goede ondervloer en eventueel een geluiddempende vloer, en je hoeft jezelf nergens meer zorgen over te maken.

Welke vloer moet ik kiezen voor de bovenverdieping?

Het kiezen van de juiste vloer voor de bovenverdieping hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeur, de specifieke ruimte en de functionaliteit. Bij Laminaat.nl helpen we je graag bij het vinden van de perfecte vloer voor jouw bovenverdieping.

Neem gerust een kijkje in ons ruime assortiment aan laminaat, SPC, PVC, en houten vloeren die geschikt zijn voor diverse ruimtes op de bovenverdieping. Bij vragen staan onze experts klaar om te assisteren!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.