Hoeveel pakken laminaat heb ik nodig?

gevelbekleding

Ga je in de nabije toekomst laminaat leggen? Dan is het lezen van onderstaande blog een absolute must! Zo leer je hoe je het aantal pakken gemakkelijk en eenvoudig berekent. Na het lezen van deze blog ga je dan ook nooit meer te weinig of te veel bestellen.

Hoe bereken je hoeveel pakken laminaat je nodig hebt?

Het is mogelijk om alles zelf te berekenen, maar uit eigen ervaring weten we dat dit veel tijd en werkt vraagt. Om het proces te vergemakkelijken en eventuele fouten te voorkomen, hebben we bij iedere productpagina een aparte calculator geplaatst.

Bereken het aantal m2 en typ het neer, hierna raden we aan om snijverlies 5% aan te vinken, waarom lees je in de volgende alinea. Let echter op! Met een visgraatvloer raden we bepaalde projecten aan om 10% snijverlies te rekenen. Hierna berekent hij automatisch hoeveel pakken jij nodig hebt!

Wat is snijverlies/ zaagverlies?

Bij het leggen van laminaat ontkom je niet aan zaagverlies. Omdat de vloerdelen nooit perfect passen van muur tot muur, moet je ze op maat zagen. Dit zorgt ervoor dat je vaak met restjes laminaat blijft zitten die niet meer bruikbaar zijn. Dit restmateriaal wordt zaagverlies genoemd. Om te voorkomen dat je te veel laminaat koopt of te weinig hebt voor de klus, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid laminaat te berekenen voordat je begint met leggen.

Kortom, snijverlies is de extra hoeveelheid materiaal die nodig is om het juiste formaat te verkrijgen en om een perfecte pasvorm te garanderen tijdens het snijden van materialen.

Hoeveel stuks laminaat zit er in een pak?

Uiteraard hangt dit af van product tot product. Gemiddeld gezien voorzien we 5-10 panelen per pak in ons assortiment laminaatvloeren. Om zeker te zijn check je best de 'specificaties' van het product. Hier staat duidelijk hoeveel panelen jij mag verwachten bij de aankoop van 1 pak.

Ten slotte blijft de prijs per vierkante meter een goede indicatie van het bedrag dat je uiteindelijk gaat betalen. Het aantal stuks per verpakking heeft natuurlijk invloed op de pakprijs. Het is vanzelfsprekend dat een hoger aantal stuks resulteert in een hogere prijs. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar de pakprijs te kijken, maar ook naar de prijs per vierkante meter om een beter idee te krijgen van de totale kosten.

Heb je hulp nodig voor de berekening van jouw laminaat?

Als je nog steeds twijfelt over het aantal pakken dat je nodig hebt voor jouw klus, hoef je je geen zorgen te maken. Bij ons begrijpen we dat het kiezen van het juiste aantal pakken soms lastig kan zijn. Maar geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen bij elke stap van jouw project.

Onze klantendienst staat altijd voor je klaar om jou professioneel advies te geven en je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat je het juiste aantal pakken ontvangt om jouw klus tot een succesvol einde te brengen.

Vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl