Keuken ideeën | laminaat.nl

De ideale vloer voor in de keuken

Soms ben je beperkt door een bestaande vloer, maar als je de kans hebt, is het beter om eerst je keuken te kiezen en dan de vloerbekleding. Er zijn zoveel verschillende soorten stijlen en kleuren beschikbaar, dat het makkelijker is om de vloerbedekking aan te passen aan het uiterlijk van de keuken dan andersom. Maar welke vloer past het best bij je keukenblok en aan welke eisen moet je keukenvloer voldoen?

Keukenvloer idee | laminaat.nlEen vloer kiezen voor je keuken is geen gemakkelijke opgave. Jouw vloer moet functioneel zijn en daarnaast mooi van uitstraling. Of je nu op zoek bent naar keukenvloer ideeën, keukenvloer inspiratie of simpelweg de beste keukenvloer, er zijn verschillende factoren waar je op moet letten, waaronder waterbestendigheid, materiaalkeuze, onderhoud en duurzaamheid.
Ontdek hieronder verschillende keukenvloer ideeën!

Een waterbestendige duurzame keukenvloer

Je keuken wordt veel gebruikt en blootgesteld aan water, vet en etensresten. Kies daarom voor een ondergrond die bestand is tegen deze elementen. Een SPC vloer is een uitstekende keuze omdat deze duurzaam, 100% waterbestendig en gemakkelijk te reinigen is. Ook onze laminaatvloeren beschikken over een anti-statisch (vuilafstotend) oppervlak, waardoor het onderhouden van deze vloerkeuze eenvoudig is.

Kies ik voor laminaat of SPC in de keuken?

Er zijn verschillende soorten die geschikt zijn voor in de keuken, waaronder SPC vinyl en laminaat. Elke vloersoort heeft zo zijn voor- en nadelen, afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen van de consument. SPC is SPC is
  • Hygiënisch
  • slijt- en krasbestendig
  • makkelijk te onderhouden.
 Een laminaatvloer is ook makkelijk te onderhouden en heeft een unieke look. Ben jij jouw eetruimte aan het renoveren? Dan zijn onze Aqua-Step vloeren de ideale keuze. Met een geringe dikte van < 5 mm monteer je deze panelen makkelijk over een bestaande vloerbedekking heen.

Keukenvloer idee: eerst de vloer of de keuken?

Indien mogelijk is het beter om eerst de keuken te kiezen en dan pas de ondergrond. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten vloerstijlen en kleuren beschikbaar, dat het gemakkelijker is om de vloer aan te passen aan het uiterlijk van je keuken dan andersom. Door eerst de eetruimte te kiezen, kan je de kleuren, materialen en stijl van je keuken afstemmen op de vloerbedekking die je wilt installeren. Dit zorgt voor een mooier en meer samenhangend eindresultaat.

Keukenvloer ideeën passend bij je woonstijlkeuken idee | laminaat.nl

Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen voor jouw specifieke ontwerp en stijl. Misschien heb jij al enkele ideeën opgedaan in verschillende tijdschriften of online. Als je een moderne keuken hebt, dan ga je best voor een strakke en minimalistische vloerbedekking, zoals een vloer in beton- of marmerenlook. Als je een landelijke keuken hebt, dan is een ondergrond in houtlook of visgraatpatroon een mooie aanvulling.

Naast de keuze voor nieuwe vloer, is een ondervloer niet onbelangrijk. Door deze te plaatsen maak je jouw vloerbedekking egaal en vang je hoogteverschillen makkelijk en eenvoudig op! Dit is cruciaal voor een lange termijnoplossing. Verder zorgt deze ervoor dat jouw vloer een geluiddempende functie verkrijgt. Zeker een must dus!

Onderhoudsvriendelijke keukenvloer ideeën

Elke vloersoort heeft zijn eigen eisen qua onderhoud. Het is dus belangrijk om te weten hoe je deze op een eenvoudige manier kunt onderhouden. Onze SPC en laminaatvloeren kunnen eenvoudig worden schoongemaakt door regelmatig te stofzuigen en dweilen met een vochtige dweil.

Bekijk hier onze keukenvloer inspiratie.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

 info@laminaat.nl