duurzame vloer

Ga jij voor een duurzame vloer?

Een vloer die op lange termijn in topconditie blijft, tegen een stootje kan, eenvoudig is in onderhoud en waar je niet te veel naar om hoeft te kijken: kortom een duurzame vloer biedt heel wat voordelen. Bovendien is een duurzame vloer ook nog eens milieuvriendelijk. Ben je al overtuigd?

Is PVC een duurzame vloer?

Je hebt de keuze uit heel wat verschillende vloeren wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in jouw woning. Heb je bijvoorbeeld tegels nodig voor in de badkamer? Dan is een watervast exemplaar de oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een PVC vloer. Maar is een PVC vloer duurzaam?

Het antwoord hierop is zeker en vast: ja. PVC vloeren zijn eenvoudig in onderhoud, kunnen op lange termijn gebruikt worden in een vochtige ruimte dankzij de watervastheid en kunnen tegen een stootje.

Wil je daarbovenop een vloer die ook milieuvriendelijke wordt geproduceerd? Dan zijn onze SPC panelen de perfecte keuze. Onze SPC producten hebben een volledig circulair proces en zijn 100% recyclebaar. Blijft er bijvoorbeeld plaatafval achter of zijn er panelen die niet geschikt zijn voor de verkoop, dan vermaalt Aqua-Step deze producten terug tot basismateriaal en gebruikt ze dit opnieuw in het productieproces.

Duurzame houten vloeren

Houd jij van een authentieke houtlook en breng je graag sfeer en gezelligheid in je woning? Dan zijn houten vloeren ideaal. Bovendien vind je in ons assortiment duurzame houten vloeren. Die herken je aan het PEFC-keurmerk.

Dit keurmerk garandeert dat er enkel PEFC gecertificeerd hout gebruikt wordt voor de productie van de houten vloeren. Het hout in het product is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen voor minimaal 70%. Dit wil zeggen dat er geen bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden worden ontgonnen. Bovendien mag houtkap er niet voor zorgen dat bossen verdwijnen of dat er biodiversiteit verloren gaat. Ook boskappen langs rivieren of beken en op steile hellingen is verboden, want dit kan in erosie resulteren. Tot slot moet het bos de kans krijgen om zich te herstellen: er mag dus niet meer gekapt worden dan er kan aangroeien.

Hoewel het hout op een ecologische manier gebruikt wordt, worden er wel nog steeds natuurlijke producten ontgonnen voor de productie. Ga je bijvoorbeeld voor onze SPC producten, dan komt er helemaal geen natuurlijk hout aan te pas, maar kan je wel kiezen voor een houtlook. Zo heb je een optimaal duurzame vloer én geniet je van de natuur in huis.

Duurzame vloer voor op vloerverwarming

Duurzaam energieverbruik bij het opwarmen van je huis doe je met vloerverwarming. Onze duurzame PVC, SPC en houten vloeren zijn compatibel met vloerverwarming. Afhankelijk van de dikte van de vloer zal er meer of minder warmte doorgelaten worden. Onze SPC panelen bijvoorbeeld geven dankzij hun geringe dikte veel warmte door. Onze houten panelen zijn een stuk dikker, waardoor ze minder warmte doorgeven.

Om dit volledig in orde te brengen, is het aanbrengen van een kwalitatieve ondervloer essentieel. Voor ons assortiment SPC vloeren hebben we aparte ondervloeren ter beschikking. Je vindt ze hier!

Een duurzame vloer met een duurzaam karakter

Een duurzame vloer is niet alleen gemaakt van materialen die lang meegaan, maar heeft ook een duurzaam karakter. Dit betekent dat het productieproces en de levenscyclus van de vloer rekening houden met de impact op het milieu en de menselijke gezondheid.

Het duurzame karakter van een duurzame vloer begint bij de keuze van materialen. Milieuvriendelijke materialen zijn hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Hout, bamboe, kurk en linoleum zijn enkele voorbeelden van duurzame materialen die worden gebruikt voor vloeren.

Bovendien is het productieproces van de vloer belangrijk voor het duurzame karakter. Fabrikanten moeten rekening houden met energie- en waterverbruik, afvalbeheer en de uitstoot van schadelijke stoffen. Veel fabrikanten zijn overgestapt op groene technologieën en milieubeheersystemen om hun productieproces duurzamer te maken.

Een duurzame vloer heeft ook een lange levensduur, waardoor minder vloeren vervangen hoeven te worden. Dit vermindert de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd en de impact op het milieu. Sommige duurzame vloeren kunnen zelfs worden gerecycled of hergebruikt wanneer ze aan het einde van hun levensduur zijn.

Het duurzame karakter van een duurzame vloer heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid. Traditionele vloeren kunnen schadelijke stoffen uitstoten, zoals formaldehyde en vluchtige organische stoffen (VOS). Duurzame vloeren zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten minder of geen schadelijke stoffen, waardoor de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert.

Het kiezen van een duurzame vloer met een duurzaam karakter is niet alleen goed voor het milieu en de gezondheid, maar kan ook kostenbesparend zijn op de lange termijn. Door te investeren in een duurzame vloer die lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft, bespaart u geld op de vervanging en reparatie van uw vloer.

Kortom, het duurzame karakter van een duurzame vloer omvat de keuze van materialen, het productieproces, de levensduur en de impact op de gezondheid. Door te kiezen voor een duurzame vloer met een duurzaam karakter, draagt u bij aan een betere toekomst voor het milieu en de menselijke gezondheid, terwijl u tegelijkertijd kosten bespaart en geniet van een stijlvolle en duurzame vloer.


Dit is de meest duurzame vloer

Onze conclusie luidt als volgt: Hoewel een vloer van laminaat.nl zeker duurzaam is, gaat u met onze SPC vloer zonder twijfel voor de meest duurzame optie. Dit komt door de lange levensduur van de vloer in combinatie met het milieuvriendelijke productieproces dat wordt gehanteerd. Onze conclusie? Met een vloer van laminaat.nl ga je ongetwijfeld voor een duurzaam exemplaar, maar de meest duurzame vloer is onze SPC vloer dankzij de lange levensduur én het milieuvriendelijk productieproces.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl