Ga jij voor een duurzame vloer?

duurzame vloer
Een vloer die op lange termijn in topconditie blijft, tegen een stootje kan, eenvoudig is in onderhoud en waar je niet te veel naar om hoeft te kijken: kortom een duurzame vloer biedt heel wat voordelen. Bovendien is een duurzame vloer ook nog eens milieuvriendelijk. Ben je al overtuigd?

Is een PVC vloer duurzaam

Je hebt de keuze uit heel wat verschillende vloeren wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in jouw woning. Heb je bijvoorbeeld tegels nodig voor in de badkamer? Dan is een watervast exemplaar de oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een PVC vloer. Maar is een PVC vloer duurzaam?

Het antwoord hierop is zeker en vast: ja. PVC vloeren zijn eenvoudig in onderhoud, kunnen op lange termijn gebruikt worden in een vochtige ruimte dankzij de watervastheid en kunnen tegen een stootje.

Wil je daarbovenop een vloer die ook milieuvriendelijke wordt geproduceerd? Dan zijn onze SPC panelen de perfecte keuze. Onze SPC producten hebben een volledig circulair proces en zijn 100% recyclebaar. Blijft er bijvoorbeeld plaatafval achter of zijn er panelen die niet geschikt zijn voor de verkoop, dan vermaalt Aqua-Step deze producten terug tot basismateriaal en gebruikt ze dit opnieuw in het productieproces.

Duurzame houten vloeren

Houd jij van een authentieke houtlook en breng je graag sfeer en gezelligheid in je woning? Dan zijn houten vloeren ideaal. Bovendien vind je in ons assortiment duurzame houten vloeren. Die herken je aan het PEFC-keurmerk.

Dit keurmerk garandeert dat er enkel PEFC gecertificeerd hout gebruikt wordt voor de productie van de houten vloeren. Het hout in het product is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen voor minimaal 70%. Dit wil zeggen dat er geen bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden worden ontgonnen. Bovendien mag houtkap er niet voor zorgen dat bossen verdwijnen of dat er biodiversiteit verloren gaat. Ook boskappen langs rivieren of beken en op steile hellingen is verboden, want dit kan in erosie resulteren. Tot slot moet het bos de kans krijgen om zich te herstellen: er mag dus niet meer gekapt worden dan er kan aangroeien.

Hoewel het hout op een ecologische manier gebruikt wordt, worden er wel nog steeds natuurlijke producten ontgonnen voor de productie. Ga je bijvoorbeeld voor onze SPC producten, dan komt er helemaal geen natuurlijk hout aan te pas, maar kan je wel kiezen voor een houtlook. Zo heb je een optimaal duurzame vloer én geniet je van de natuur in huis.

Duurzame vloer voor op vloerverwarming

Duurzaam energieverbruik bij het opwarmen van je huis doe je met vloerverwarming. Onze duurzame PVC, SPC en houten vloeren zijn compatibel met vloerverwarming. Afhankelijk van de dikte van de vloer zal er meer of minder warmte doorgelaten worden. Onze SPC panelen bijvoorbeeld geven dankzij hun geringe dikte veel warmte door. Onze houten panelen zijn een stuk dikker, waardoor ze minder warmte doorgeven.

Dit is de meest duurzame vloer

Onze conclusie? Met een vloer van laminaat.nl ga je ongetwijfeld voor een duurzaam exemplaar, maar de meest duurzame vloer is onze SPC vloer dankzij de lange levensduur én het milieuvriendelijk productieproces.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl