De ideale vloer voor in de keuken
Soms ben je beperkt door een bestaande vloer, maar als je de kans hebt, is het beter om eerst je keuken te kiezen en dan de vloer. Er zijn zoveel verschillende soorten vloeren en kleuren beschikbaar, dat het makkelijker is om de vloer aan te passen aan het uiterlijk van de keuken dan andersom. Maar welke vloer past het best bij je keuken en welke eisen moet je keukenvloer hebben?

Een vloer kiezen voor je keuken is geen gemakkelijke opgave. De vloer moet functioneel zijn en daarnaast mooi van uitstraling. Zo kan je best rekening houden met welke vloer je neemt in de keuken. Of je nu op zoek bent naar keukenvloer ideeën, keukenvloer inspiratie of simpelweg de beste keukenvloer, er zijn verschillende factoren waar je op moet letten, waaronder waterbestendigheid, materiaalkeuze, onderhoud en duurzaamheid. Hieronder bespreken wij deze factoren en geven wij informatie en tips over de beste vloeren voor de keuken.

Een waterbestendige duurzame keukenvloer

Je keuken wordt veel gebruikt en blootgesteld aan water, vet en etensresten, kies daarom voor een vloer die bestand is tegen deze elementen. Een SPC vloer is een uitstekende keuze omdat deze duurzaam, 100% waterbestendig en gemakkelijk te reinigen is. Ook onze laminaatvloeren beschikken over een anti-statisch (vuilafstotend) oppervlak, waardoor het onderhouden van deze vloeren eenvoudig is.

Kies ik voor laminaat of SPC in de keuken?

Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor in de keuken, waaronder SPC vinyl en laminaat. Elke vloersoort heeft zo zijn voor- en nadelen, afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen van de consument. SPC is SPC is
  • Hygiënisch
  • slijt- en krasbestendig
  • makkelijk te onderhouden.
 Een laminaatvloer is ook makkelijk te onderhouden en heeft een unieke look. Ben jij jouw keuken aan het renoveren? Dan zijn onze Aqua-Step vloeren de ideale keuze. Met een geringe dikte van < 5 mm monteer je deze panelen makkelijk over een bestaande vloer heen.

Eerst de vloer of de keuken plaatsen?

Indien mogelijk is het beter om eerst de keuken te kiezen en dan pas de vloer. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten vloeren en kleuren beschikbaar, dat het gemakkelijker is om de vloer aan te passen aan het uiterlijk van je keuken dan andersom. Door eerst de keuken te kiezen, kan je de kleuren, materialen en stijl van je keuken afstemmen op de vloer die je wilt installeren. Dit zorgt voor een mooier en meer samenhangend eindresultaat.

Hoe kies ik de juiste vloer voor in de keuken?

Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen voor jouw specifieke keukenontwerp en stijl. Misschien heb jij al enkele keukenvloer ideeën opgedaan in verschillende tijdschriften of online. Als je een moderne keuken hebt, dan ga je best voor een strakke en minimalistische vloer, zoals een vloer in beton- of marmerenlook. Als je een landelijke keuken hebt, dan is een vloer in houtlook of visgraatpatroon een mooie aanvulling.

Een onderhoudsvriendelijke keukenvloer

Elke vloersoort heeft zijn eigen eisen qua onderhoud. Het is dus belangrijk om te weten hoe je deze op een eenvoudige manier kunt onderhouden. Onze SPC en laminaatvloeren kunnen eenvoudig worden schoongemaakt door regelmatig te stofzuigen en dweilen met een vochtige dweil.
Bekijk hier onze keukenvloer inspiratie.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

 info@laminaat.nl