visgraat vs hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt?

Visgraat of Hongaarse punt: twee originele legmotieven voor je nieuwe vloer. Het is eens iets anders dan je panelen standaard recht naast elkaar te leggen. Het geeft de ruimte een nieuwe dynamiek en een unieke touch. Beide worden ze diagonaal gelegd, maar wat is nu het verschil tussen een visgraat patroon en Hongaarse punt? Wij leggen je het graag even uit.

Wat is een visgraat vloer?


Bij een visgraatvloer worden de korte panelen haaks op elkaar gelegd in een V-patroon. De linker en rechter plank liggen in een hoek van 90 graden, waarbij de kopse zijde haaks tegen de lange zijde van de andere plank ligt. Deze zigzag manier van plaatsen lijkt op de graat van een vis: vandaar de naam visgraatvloer. Ga je voor een visgraatvloer in houtlook, dan krijgt je woning een unieke, authentieke, maar vooral warme en knusse aankleding. Ontdek onze nieuwe Aqua-Step Vinyluxe Herringbone SPC visgraatvloeren in ons ruime assortiment! Anderzijds kan je ook opteren voor een visgraatvloer in betonlook. Zo geef je de ruimte een strakke en moderne uitstraling. Onze Villeroy & Boch Cersai panelen met een basis van HDF zijn een ideale keuze. Wil je graag meer weten over de visgraatvloer? Lees dan onze blog: Alles wat je moet weten over de visgraat vloer! 

Wat is Hongaarse punt?


De Hongaarse punt klinkt je wellicht iets minder bekend in de oren, maar groeit de laatste tijd aan populariteit. Ook hier worden de panelen in een punt gelegd, maar op een totaal andere manier dan bij een visgraatvloer. Waar de groeven van een visgraatvloer trapsgewijs leggen, liggen ze bij de Hongaarse punt in één lijn tegen elkaar. Zo worden de panelen in een hoek van 45 of 60 graden geplaatst waardoor er een punt ontstaat. Deze punt wordt ook wel de ‘sergeantstreep’ genoemd. Wanneer alle panelen zo onder elkaar worden gelegd, zien we een doorlopende naad verschijnen. Resultaat: Je woning krijgt een strakke en rustige sfeer.Kies ik een visgraatvloer of een Hongaarse punt?

De keuze tussen een visgraatvloer en een Hongaarse punt is uiteraard volledig afhankelijk van je persoonlijke smaak. Ga je liever voor een strakke en kalme look en feel dan opteer je het best voor de Hongaarse punt. Houd je van een warm, gezellig en authentiek design, dan is de visgraatvloer een ideale keuze. Bovendien zijn onze SPC visgraatvloeren volledig waterproof en krasbestendig waardoor ze optimaal zijn voor in de woonkamer, keuken of zelfs badkamer.

Heb je nog vragen of meer advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!


Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl