gevelbekleding

Alles over de zwevende vloer

Je vloer zwevend leggen is een zeer bekende methode om je vloer te leggen. Steeds meer mensen verkiezen deze methode i.p.v. een volledige ruimte uit te breken en te vervangen met nieuwe panelen. Net om deze redenen schrijven we hier een blog over.

Wat is een zwevende vloer? En wanneer kies je hiervoor?

Bij een zwevende vloer plaats je een ondervloer over je bestaande vloer en monteer je vervolgens je nieuwe vloer, zoals bijvoorbeeld een SPC vloer. Let echter wel op, eerst en vooral is het belangrijk dat je een egaal oppervlak bekomt vooraleer je een ondervloer plaatst. Egaliseren houd je dus best in het achterhoofd. Zwevende vloeren zijn naast verlijmen een makkelijkere en snellere optie. Bij verlijmen kan je spreken van een meer technisch project terwijl bij een zwevende vloer als keuze, het plaatsen zoals eerder vermeld sneller en makkelijker verloopt.


Welke producten zijn hiervoor geschikt?

Een productgroep die hand in hand gaat met zwevend verleggen zijn onze SPC producten. Wie zwevende vloer zegt, zegt dan ook meteen een Vinyluxe of Herringbone product. Deze panelen hebben een makkelijk kliksysteem waardoor je in een mum van een tijd een hele kamer gelegd hebt. Verhuis je daarna of wil je je zwevende vloer vervangen, dan is dat ook erg gemakkelijk. Zo kan je zelfs je vloer meenemen naar een andere woning of ruimte.  

Vloer zwevend leggen, zo doe je dat concreet!

Stap 1: Zorg dat je huidige vloer of ondergrond zuiver is. Hierdoor kan je beter nagaan of je over een egaal oppervlak beschikt. Kortom, pak die stofzuiger almaar uit de kast! 😉

Stap 2: In deze stap bekijk je of je een egaal oppervlak hebt. Is dit zo? Ga naar de volgende stap! Heb je echter geen egaal oppervlak. Dan raden we bij laminaat.nl aan om een egalisatielaagje te plaatsen. Hierdoor heeft je zwevende vloer meteen een goede basis om op te liggen.
 
Stap 3: Zo, je hebt nu een proper oppervlak met (eventueel) een egalisatielaagje. Nu is het tijd om voor een juiste ondervloer te kiezen. Twijfel je over welke je het beste kiest? Bekijk dan onze blog ‘hoe kies ik de juiste ondervloer’?
 
Stap 4: Proper oppervlak? Check! Egalisatielaagje? Check! Nu nog een prachtige vloer kiezen. Voor zwevende vloeren zijn er tal van opties. Zo zijn onze SPC vloeren een perfecte keuze voor deze montagemethode.  

Wat hebben we nu geleerd over zwevende vloer?

Eerst en vooral hebben we gezien dat zwevende vloeren zeer gemakkelijk te plaatsen zijn. Daarnaast toonden we aan dat onze SPC vloeren uitermate geschikt zijn voor deze klus! Mits het volgen van onze checklist uiteraard. 😉 Kriebelen je handen ook na het lezen van deze blog? Bekijk dan HIER ons assortiment.

Voor advies en vragen

Neem contact op met onze klantenservice
Ma - vrij: 08:30 - 17:00 uur

  +31 40 80 80 325

  info@laminaat.nl